دیانوش چراغی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در خرم آباد گفت: امروزه در گوشه و کنار دنیا از موزه های معروف و معتبر گرفته تا مجموعه های خصوصی، آثار مفرغی لرستان در معرض دید جهانیان قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه مفرغ ها می توانند نقش زیادی در معرفی آداب و فرهنگ مردم این دیار داشته باشند، اظهار داشت: در حال حاضر مفرغ های لرستان زینت بخش موزه های جهان شده اند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: مفرغ های این استان می توانند به عنوان بهترین پتانسیل و ظرفیت های فرهنگی و تمدنی این سرزمین باشند.
چراغی افزود: صدها کتاب و مقاله درباره مفرغ های لرستان تالیف و ترجمه شده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: بسیاری از دانشمندان این اشیا را گواه چیره دستی و ذوق سرشار سازندگان آن ها (اقوام بومی ساکن لرستان) می دانند.
وی تصریح کرد: در موزه قلعه فلک الافلاک لرستان بیش از دو هزار قطعه اشیا مفرغ وجود دارد.
چراغی یادآور شد: بخش عظیمی از اشیای موزه ملی (ایران باستان) مربوط به مفرغ های لرستان است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: امروز در موزه های معروف دنیا نظیر موزه متروپولیتن آمریکا، موزه ارمیتاژ سنت پترزبورگ روسیه و موزه بریتیش موزیوم بریتانیا اشیای مفرغی زیادی در معرض دید علاقه مندان قرار دارد.
وی افزود: نزدیک به دو هزار نمونه از اشیای مفرغی در موزه خرم آباد نگهداری می شود که ظرفیت مناسبی برای ارائه به گردشگران محسوب شده و در آینده در صورت ایجاد موزه بزرگ مفرغ می توان بخشی از این اشیا را در معرض دید علاقه مندان و گردشگران قرار داد.
انتهای پیام/۲۳۰۴/غ۳۰
ارسال نظر